Top 5 delicatese din trufe

Trufa este o delicatesa care nu se afla la indemana oricui, o delicatesa care dateaza inca din cele mai vechi timpuri. Faptul ca trufa reprezinta o ciuperca subterana care se gaseste foarte greu o face sa fie destul de scumpa si de inaccesibila. Ea are o aroma si un gust unic, exceptional, insa are si numeroase proprietati afrodisiace. In afara de trufe mai exista si alte delicatese deosebite precum sofranul, caviarul sau nucile de Macadamia.

Marile restaurante ale lumii sunt recunoscute pentru nelipsitele trufe din meniu, indiferent ca vorbim despre cele negre sau despre cele albe. Cautatorii trufelor le numesc si “diamantele pamantului” datorita preturilor destul de piperate la care se gasesc. Ei bine, in ciuda faptului ca sunt destul de greu de gasit, in Romania exista 1000 de cautatori de trufe negre. Unii dintre ei considera ca ineditele ciuperci au devenit veritabile afaceri.

De la trufele adevarate si de la infatisarea lor au aparut trufele de ciocolata. Trufele de ciocolata sunt asemanatoare cu cele gasite in padure, iar legenda acestui produs de-a dreptul decadent, se spune ca trufa de ciocolata a fost create dintr-o greseala.

O trufa de ciocolata este facuta dintr-un centru Ganache din ciocolata si este acoperit de zahar pudra, pudra de cacao, nuci prajite si tocate si ciocolata. Ea are o forma sferica, iar de-a lungul timpului a capatat o forma conica sau curbata. Exista si alte umpluturi care pot inlocui central de Ganache precum crema din ciocolata topita, caramel, nuci, fructe de padure sau alte fructe dulci. In continuare iti vom prezenta topul delicateselor din trufe:

  1. Trufele sunt unele din cele mai scumpe delicatese de ciocolata care fac inconjurul lumii si sunt de obicei ambalate si expuse conform standardelor de lux, asemenea bijuteriilor.
  2. Trufele din California sunt o versiune mai mare a trufei franceze si sunt un produs semnat Alice Medrich dupa ce a gustat trufele franceza. Astfel, ea a inceput propriile trufe in magazinele ei numite “Chocolat”.
  3. In ceea ce priveste trufa europeana, aceasta se face din sirop si are o baza formata din lapte praf de cacao, grasimi si lapte praf. Acestea sunt cele mai accesibile pentru Romani si se gasesc mult mai usor.
  4. Trufa franceza se face din smantana proaspata si ciocolata si este mai apoi imbracata in nuci sau cacao. Aceasta trufa are un termen de valabilitate mai scurt datorita continutului sau.
  5. Trufa Swiss este rezultatul ciocolatei topite intr-un amestec fierbinte de smantana si unt care se toarna ulterior in forme si trebuie sa fie consumate, asemenea trufelor frantuzesti in termen de cateva zile deoarece acestea nu contin conservanti.
  6. Trufele Vegan se gasesc sub orice forma sau gust si se adapteaza dietei prin inlocuirea produselor cu unele care nu necesita prelucrarea termica.

Oricum ar fi, trufele pot avea diferite arome simple, cu gust intens de cacao sau pot sa contina chiar cantitati mici de alcool precum sampanie sau lichior.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.