Prima oara cand s-a sarbatorit Ziua Internationala a Femeii a fost in anul 1908. Totul a inceput cand 15.000 de femei au marsaluit pe strazile din New York, pentru a-si cere dreptul la vot, salarii mai bune si mai putine ore de munca.

Din 1908 si pana acum lucrurile s-au schimbat, nu doar ca femeile au dreptul la vot, dar numeroase femei au chiar si functii importante in sfera politica. A fost nevoie de un secol pentru a ajunge atat de departe, dar schimbarile nu au loc peste noapte. Si cine stie cum ar fi fost acum, daca nu ar fi fost cele 15.000 de femei care au marsaluit pentru a-si cere drepturile.

 

Iata cateva lucruri interesante despre ziua de 8 martie, Ziua Internationala a Femeii:

 1. Ziua Internationala A Femeii nu a fost sarbatorita intotdeauna pe data de 8 martie. In primii cinci ani Ziua Femeii a fost sarbatorita pe data de 28 februarie. In Rusia, in anii 1913 si 1914, Ziua Femeii era sarbatorita in ultima duminica a lunii februarie. Dupa anul 1915 Ziua Femeii s-a sarbatorit pe data de 8 martie pana in ziua de astazi.
 2. Insemnatatea acestei zile a evoluat pana acum. Desi a inceput ca un protest, aceasta sarbatoare a evoluat si a ajuns sa fie o zi pentru recunoasterea progresului femeilor in lupta neincetata pentru egalitatea intre sexe.
 3. Este o sarbatoare oficiala in peste 25 de tari.
 4. A inceput ca fiind o sarbatoare de o zi, dar acum este sarbatorita toata luna martie.
 5. Google iubeste femeile. Verifica pagina de start Google pe data de 8 martie, pentru ca in fiecare an Google onoreaza femeile cu un doodle tematic.

Si pentru ca aceasta zi este una speciala, le puteti sarbatori pe femeile din viata voastra intr-un mod original si delicios. Va propunem cateva idei de cosuri cadou si cadouri de Ziua Femeii care cu siguranta vor avea un succes garantat:

chocolate

 

 

 

 

 

 

 

 

 1. Cosul cadou de Ziua Femeii cu ciocolata

Ciocolata este adorata de catre femei, asadar nu ezitati sa alegeti un astfel de cos. Acest cadou dulce poate contine cele mai fine si savuroase dulciuri si bauturi care contin ciocolata.

 

flori

 

 

 

 

 

 

 

 

 1. Cosuri cadou cu flori

Florile au fost si vor fi intotdeauna cadoul ideal de Ziua Femeii. Este placut sa stii ca in fiecare an, de 8 martie poti primi la fel de multe flori ca si un star de cinema. Puteti opta pentru flori in ghiveci, buchete de flori, sau aranjamente florale cu flori uscate sau presate.

 

 

6171F77A

 

 

 

 

 

 

 

 1. O carte sau un film despre femeile care au schimbat lumea.

 

girls

 

 

 

 

 

 

 

 1. Invitatii la petreceri doar pentru doamne si domnisoare

 

cosmetic

 

 

 

 

 

 

 1. Cosul cadou cu produse cosmetice special destinate femeilor.

 

food

 

 

 

 

 

 

 

 

 1. Cosul cadou gourmet

Un astfel de cos poate contine o selectie de vinuri fine si bunatatile preferate de catre persoana draga voua.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.