In ultima vreme din ce in ce mai multe companii din Romania le ofera angajatilor pachete de beneficii suplimentare in dorinta de a-si multumi angajatii, dar si de a-I fideliza. Recent s-a realizat un studio care arata ca 13% dintre salariati sunt dedicati locului de munca, la nivel mondial, iar acest procentaj are legatura doar cu faptul ca oamenii au un grad scazut de motivare. Acesta este motivul pentru care un mediul placut si motivant pentru angajati este una dintre prioritatile de top ale departamentelor de HR. Ei bine, se pare ca pachetele salariale personalizate nu mai sunt, iar in multe dintre aceste cazuri oamenii nu sunt suficient de multumiti incat sa se dedice intru totul activitatii lor la serviciu.

In afara de tichete de masa, abonamente la clinici private sau sali de sport, in ultima vreme sunt din ce in ce mai apreciate beneficiile care amintesc de echilibrul intre viata persoana si cea profesionala si aici includem programele de lucru flexibil, discount-urile la restaurantele, tarifele speciale la anumite hoteluri, dar si ofertele care tin de achizitia unor autovehicule. Acestea sunt unele dintre cele mai apreciate daruri pentru angajati.

Nu mai este prea mult si urmeaza sa vina Craciunul, un prilej perfect pentru a le multumi colaboratorilor pentru efortul si munca depusa. O mare parte dintre angajatori aleg sa ofere cadouri de Craciun angajatilor, iar acest lucru este foarte apreciat.

Poporul roman poate primi de la serviciu o serie de beneficii incepand de la tichetele cadou si pana la asigurarile de viata. In aceeasi masura, avantajele acordate de catre marile companii reprezinta aproximativ 12% din valoarea totala a sumei pe care un angajator o plateste pentru salariatii lui.

Sigur ca in cazul tichetelor cadou care se ofera din partea angajatorilor exista si avantaje fiscale de care acestia beneficiaza incepand din anul 2016. Astfel, angajatorii pot oferi atentii de Paste, Craciun sau 1 iunie in cadouri, bani, vouchere de cumparaturi sau tichete cadou, respectandu-se totusi anumite limite si fara ca sumele respective sa fie impozitate. Cadourile si tichetele cadou care se ofera angajatilor cu prilejul acestor ocazii sunt neimpozabile in cazul in care valoarea pentru fiecare persoana nu depaseste 150 de lei. Aceasta limita se aplica separate atat pentru cadourile cadou oferite cu ocaziile mai sus mentionate si mai ales in cazul angajatilor care au copii minori. Daca ambii parinti lucreaza la acelasi angajator ei pot primi de asemenea cadouri, netinandu-se cont de asta.

In tarile europene guvernele ofera avantaje fiscale si pentru plata gradinitei copiilor, iar asigurarea de viata si cea de sanatate nu doar ca sunt incurajate fiscal, ci sunt vazute si catre patronat si de salariati ca fiind beneficii care trebuie sa fie incluse in pachetul oferit.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.